Bekijk de 2 andere Fusion 360 lessen

Leer een ring te maken met parameters


De ene telefoonhouder heeft super veel grip op de ventilatieroosters in de auto, maar niet op je telefoon. De andere houder is precies het omgekeerde.

In deze projectvideo laat ik zien hoe ik in Autodesk Fusion 360 een ring heb ontworpen waardoor ik het beste van beide houders gebruik. De ring zorgt ervoor dat ik de Kenu Airframe Universal telefoonhouder kan combineren met de Rokform Super Grip Vent Mount. Deze ring heb ik in zwart PLA geprint op mijn Wanhao i3 3D printer.

Leerdoelen

  • ✓ Parameters gebruiken voor maten
  • ✓ Cirkels omzetten naar ringen
  • ✓ Exporteren naar Cura

Bas van Dijk

Over Bas on Tech


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker. Onder de naam "Bas on Tech" bied ik op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino, Blender, Fusion 360 en 3D-printen.

De video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

In 2017 kocht ik mijn eerste 3D printer: de Wanhao i3 v2, een Chinese kloon van de Prusa i3. Het begon met het 3D printen van het meegeleverde handje en later volgde meer.

Toen werd het tijd om zelf 3D ontwerpen te gaan maken. Een van de grootste ontwerp CAD/CAM tools is Autodesk Inventor, een onbetaalbare, maar krachtige tool. Toen bleek dat Autodesk Fusion 360 het kleine broertje van Inventor was, ben ik meteen begonnen. Nu, jaren, later word ik er steeds beter in. Tijd om deze kennis met jullie te gaan delen!

Met Bas on Tech wil ik mijn technische kennis delen zodat jong en oud makkelijk met techniek kan beginnen. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de ontwerpbestanden.